طرح السنوار برای منزوی کردن رژیم صهیونیستی به بار نشست

«اسامه فوزی» تحلیلگر فلسطینی‌تبار معتقد است طرح السنوار برای منزوی ساختن رژیم اسرائیل نتیجه‌بخش بوده است. هدف از عملیات «طوفان الاقصی» احیای قضیه فلسطین و انزوای رژیم اسرائیل بود و اکنون این هدف محقق شد و فلسطینی‌ها به هدف خود رسیده‌اند.

به گزارش تحریریه، «اسامه فوزی» تحلیلگر فلسطینی‌تبار در بخشی از اظهارات خود در «یوتیوب» گفت: اظهارات شوکه‌کننده ترامپ، اسرائیلی‌ها را خشمگین کرد. او گفت یک کلمه حرف زدن در ستایش اسرائیل امکان دارد آینده حیات سیاسی انسان را نابود سازد. از این اظهارات فهمیده می‌شود که فلسطینی‌ها رژیم اسرائیل را در سراسر جهان منزوی کرده‌اند. این اظهارات نشان می‌دهد طرح السنوار برای منزوی ساختن رژیم اسرائیل نتیجه‌بخش بوده است.

به نظر می‌رسد اظهارات ترامپ دربردارنده نتایج و پیامدهای جنگ در نوار غزه است. ترامپ به نشریه «تایمز» گفته است اگر نتانیاهو به جنگ در نوار غزه پایان ندهد، جهانیان به این جنگ پایان خواهند داد. او گفت در حمایت از اسرائیل با مشکلات بسیاری روبه‌رو شده است.

اظهارات ترامپ نشان می‌دهد رژیم اسرائیل در عرصه بین‌الملل منزوی شده است. این اظهارات ترامپ کاملاً درست است و هیچ تعارفی در کار نیست. او به یک واقعیت اعتراف کرده است. او وقتی دید همه جهانیان علیه رژیم اسرائیل هستند، به درد و رنج‌های خود در حمایت از این رژیم هم اشاره کرد. او گفته است به نتانیاهو گفته‌ام سراسر جهان مخالف تو است. جنگ در غزه معادلات سود و زیان را بر هم زده است. هدف از عملیات طوفان الاقصی احیای قضیه فلسطین و منزوی ساختن رژیم اسرائیل بود و اکنون این هدف محقق شده است و فلسطینی‌ها به هدف خود رسیده‌اند. رژیم اسرائیل در سراسر جهان رسوا شده است. رژیمی که روابط خود را با کشورهای جهان تقویت کرده بود و با کشورهای عربی در حال عادی‌سازی روابط بود، یکباره با خشم جهانی روبه‌رو شد و جهانیان خواستار محاکمه رهبران جنایتکار این رژیم به ویژه نتانیاهو در دادگاه‌های بین‌المللی هستند.

معادله‌ای که اکنون رقم خورده است، پیش از آغاز جنگ غزه وجود نداشت. درست است که فلسطینی‌ها تاوان بسیار سنگینی پرداخت کردند و شمار بسیاری به شهادت رسیدند و ویرانی‌های زیادی به بار آمد، اما آن‌ها توانستند معادلات را به سود خود رقم بزنند. اکنون رسانه‌ها در حال انتشار جنایت‌های رژیم اسرائیل در غزه هستند و این موضوع هر روز رژیم اسرائیل را منزوی‌تر خواهد کرد. رژیم اسرائیل شکست خورده و تنها ترامپ از این رژیم حمایت می‌کرد. در داخل آمریکا هم مخالفت‌ها با حمایت از این رژیم در حال افزایش است و رسانه‌ها هم مخالف حمایت‌های ترامپ از این رژیم هستند. بسیاری از شخصیت‌هایی که از ترامپ، حزب جمهوری‌خواه و رژیم اسرائیل حمایت می‌کردند نظر خود را تغییر داده‌اند. فلسطینی‌ها در آمریکا دارای لابی نیستند، بلکه جنایت‌های رژیم اسرائیل سبب شده است حقایق آشکار شود. زیرا این رژیم همه خطوط قرمز را در این جنگ نادیده گرفته است.

با این وجود به نظر می‌رسد رئیس‌جمهوری بعدی آمریکا دیگر نخواهد توانست موضع رئیس‌جمهوری کنونی را در حمایت از رژیم اسرائیل ادامه دهد. ترامپ پیش از این می‌گفت به نقشه نگاه کردم و مساحت اسرائیل کوچک است و باید کرانه باختری به سرزمین زیر کنترل اسرائیل ملحق شود. اما اکنون دیگر چنین موضعی در پیش نخواهد گرفت؛ زیرا موضع‌گیری ضداسرائیلی جهانیان و تغییر افکار عمومی جهانی سبب شده است و ترامپ هم موضع خود را تغییر دهد. تحلیلگران می‌گفتند که السنوار و همراهان وی دارای اندیشه و برنامه هستند. بله، آن‌ها تحلیل درستی داشتند و اکنون برنامه‌های آن‌ها تحقق یافته است. آن‌ها توانستند مسئله فلسطین را احیا کنند و طرح «معامله قرن» را کم‌رنگ سازند. نوار غزه متحد، منسجم و هماهنگ شده است. اسرائیل با وجود همه‌گونه جنگ‌افزار و ابزارهای جاسوسی و اطلاعاتی نتوانست هیچ‌یک از شروط و خواسته‌های خود را محقق سازد. نتوانست حتی یکی از گروگان‌های خود را از طریق قدرت نظامی آزاد کند و جریان حماس را نابود سازد. این رژیم نتوانست هیچ‌یک از شعارهای خود را عملی سازد. شروط فلسطینی‌ها از جمله عقب‌نشینی رژیم اسرائیل و آزادسازی اسرا تحقق یافت و مقاومت فلسطین بار دیگر توانست مسئله فلسطین را در تریبون‌های بین‌المللی مطرح کند و حقایق را برای همه مردم جهان بیان کند.

در این میان این کشورهای عربی هستند که با حمایت از رژیم اسرائیل سبب شده‌اند عمر این رژیم طولانی‌تر شود. آن‌ها طی دوران جنگ از این رژیم حمایت امنیتی، نظامی، اقتصادی و ... کردند و هنوز هم به حمایت‌های خود ادامه می‌دهند. به عنوان مثال، گزارش‌های اخیر نشان می‌دهد امارات با رژیم اسرائیل برای تأسیس چهار گروه شبه‌نظامی تلاش کرده است. امارات از نظر مالی بر روی این گروه‌ها سرمایه‌گذاری می‌کند و رژیم اسرائیل هم به عناصر این گروه‌ها انواع آموزش‌های نظامی و اطلاعاتی می‌دهد.

رژیم اسرائیل نه تنها در سراسر جهان منزوی شده است، بلکه در داخل سرزمین‌های تحت کنترل این رژیم هم شکاف‌ها و گسل‌ها افزایش یافته است. اکنون چالش‌های بسیاری در این رژیم بروز کرده که از زمان شکل‌گیری آن تاکنون بی‌سابقه بوده است. مهاجرت معکوس از سرزمین‌های اشغالی افزایش یافته و گزارش رسانه‌های اسرائیلی نشان می‌دهد حدود یک میلیون شهروند اسرائیلی سرزمین‌های اشغالی را ترک کرده‌اند زیرا صهیونیست‌ها به زندگی در شرایط جنگی و محاصره عادت ندارند و به دنبال رفاه و آسایش هستند.

در همه جنگ‌هایی که عرب‌ها با اسرائیل وارد شدند، عرب‌ها نتوانستند یک جنگنده را هم به حریم هوایی سرزمین‌های تحت این کنترل ارسال کنند. اما این جنگ متفاوت بود و بارها یمنی‌ها فرودگاه‌ها و عمق سرزمین‌های اشغالی را در هم کوبیدند. در جنگ با ایران هم چهره مناطق تحت کنترل رژیم اسرائیل به طور کلی تغییر کرد و ایران ویرانی‌های بسیاری به بار آورد. ایران با موشک‌های خود سرزمین‌های تحت کنترل رژیم اسرائیل را به غزه‌ای دیگر تبدیل کرد.

اکنون وضعیت اقتصادی، سیاسی و امنیتی هم بسیار ناگوار شده و این رژیم با خطر روبه‌رو است. بسیاری بر این نظرند که عمر این رژیم پایان یافته است و ارتش و نهادهای آن با ضربه‌های کمرشکنی روبه‌رو شده‌اند و شمار کشته‌شدگان، آسیب‌دیدگان و اختلالات روانی بی‌سابقه است. اسرائیل بر روی زیان‌های خود سرپوش می‌نهد.

به نظر من ترامپ با اظهارات اخیر خود درباره انزوای رژیم اسرائیل بسیار راست‌گوتر از رسانه‌های عربستانی، اماراتی و مصری و دیگر کشورهای عربی است که واقعیت‌ها را به طور دیگری جلوه می‌دادند.

پایان/

۱۶ آبان ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۰
کد خبر: 33775

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 0 =